Vad betyder mer än en missad runda?

Normalt så spelar Birdieboys 9 rundor på ett år. Vid några tillfällen de senaste 15 åren har det varit 10 rundor. Vi vet att det krävs att vara med för att ha någon chans, det ser vi inte minst i korthålsligans nuvarande form. Påverkar det även nettoligan? Det enkla svaret är givetvis ja för förutom Stefan är det ingen som vunnit ligan med någon missad runda. Micke, Claes, Peter, Magnus och Börje hade alla fulltalig närvaro de åren då de vunnit. Stefan har lyckats vinna med en missad runda samt undantagsfallet då han kom hem från Kina då han hade flera missade rundor, men ändå lyckades.

Micke och Kent kan alla lita på

Kent väntar fortfarande på sin första missade runda. Enligt honom själv kan man missa annat, både på och utanför en runda. Pålitlig grabb som prioriterar. Micke har smått fantastiska 98,59% genomförda rundor sedan 2009. Han är alltid där. Även Peter och Göran klarar över 90% spel.

Ibland händer det där oförutsagda och vi missar ett antal rundor. Det är mycket som påverkar och som är svårt att göra något åt. Magnus hade 8 av sina 24 missade rundor i fjol och ytterligare 5 då han firade i trappan vid en avslutning. Stefan missade ett antal när han var i Kina och sjukdomar, förhållanden och andra relationer, resor mm påverkar oss alla. Faktum kvarstår dock att det ger mer än det tar att delta i Birdieboys.

Totalt till dags datum från 2009 har det spelats 142 rundor. Några har jämn fördelning och andra har några år med fetare fläsk i sidan.

Finns det någon korrelation mellan medaljer och deltagande?

Det är ganska tydligt att det är så. Sällan lyckas man plocka en medalj med mer än en missad runda. Förutom Stefan så har P-J och Peter lyckats med detta då silver eller bronspeng spelats in med två missade, även 3 missade för P-J. P-J som i år verkar gå mot en blomstrande säsong. Vi undrar lite vad han har på gång, verkar vara något stort.

Säsongen 2015 är den säsong då det varit minst deltagande. Då var det 43 missade rundor eller 4,78 rundor missade i snitt per gubbe. Aldrig har det spelats så mycket golf som under pandemin i Birdieboys. Då var det 2020 0,89/gubbe och 2021 så var det 1,11/gubbe i missade rundor. I år ser det ganska normalt ut med hittills 2 missade i snitt.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *