Strandahl tar fram röda spaden

Han missade första rundan och har legat i bakvattnet hela tiden och presterat varierat. Dock så bra att han inför avslutningsrundan har ett perfekt kryp in, ingen har sett det komma, men han är faktiskt en guldaspirant i år. Med en seger, en andraplats och två fjärdeplatser krävs visserligen en seger i sista samtidigt som Börje inte spelar alltför bra. Jörgen har hittills ligans bästa nettoscore för året med sina 64 på Holm.

Strandahl – Tänker gå för det!

Mer vältränad än någonsin har han nu lyft golfspelet till att vara riktigt konkurrenskraftigt. Visserligen har han fortfarande ganska många slag tillgodo. Men ett snitt på 74,6 netto och 105,6 bruttto kan jämföras med hans tidigare bästa och medelvärden. Brutto har han som tidigare haft som bäst 104,25 och har ett medelvärde på 113,2. Ifjol hade han 111,8 som snitt. Så visst har året varit lysande. Netto har han som bäst haft 75,0 tidigare, vilket han nu kommer att slå. I fjol hade han 79,6 och snittvärdet sen 2009 ligger på 87,1.

När vi kommer till Dreamscoren är han endast 2p ifrån sitt rekord och ligger nu på 82. Han har inga dubblar kvar, men med uppvärmning kanske han kan städa bort en eller annan bogey. Främst på de nio första. Par och birdiemässigt ligger han över 10% i år. 13 par har det blivit hittills. dessutom har han knäckt sina tidigare rekord med bred marginal. 93 brutto i år mot ett bästa på 98 tidigare. 64 netto mot 66 tidigare, så han är het som en kamin. Tar han nu med sin stora röda greenlagare kommer han att bli farlig på Halmstad GK.

Tittar vi på olika formbarometrar så har han kokat över och han är bäst i Form-Ind, alltså hetast, bäst form. I PGA-barometern har han tagit en del kliv… helt klart på gång överallt.

-Jag har redan börjat förbereda mig. Fått goda råda om klubbteknik och hållning. Jag känner att det är något stort på gång. Se upp Börje!

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *